Hvis du er over 18 år og har en smartphone, kan du nu blive hjerteløber i region Hovedstaden. Du skal blot downloade en app.
Når 1-1-2 Vagtcentralen i Region Hovedstaden får opkald om hjertestop, kan de ud over ambulancen, automatisk sende frivillige hjerteløbere afsted for at yde hjertelungeredning eller for at bringe en hjertestarter til stedet. Målet er at begynde den livreddende førstehjælp hurtigst muligt og aktivere hjertestarterne, inden ambulancen ankommer, så endnu flere kan overleve.
Sådan bliver du hjerteløber
Når 1-1-2 Vagtcentralen får opkald om hjertestop, kan de automatisk sende besked til de hjerteløbere, der befinder sig tæt på personen med hjertestop. Som hjerteløber bliver du enten bedt om at tage direkte hen til personen og yde hjertelungeredning eller bedt om at hente den nærmeste hjertestarter på vejen. Hvis du bliver kaldt ud til et hjertestop, får du en alarm på telefonen, hvor du kan svare, om du kan løbe afsted, eller om du er forhindret. Det er en fordel, men ikke et krav, at du har været på kursus i livreddende førstehjælp. Du kan altid afmelde dig hjerteløberordningen, hvis du ikke længere ønsker at være med.Hjerteløber appen kan du hente både i google og Apples respektive appstores.
Hvornår kan jeg bruge lægevagten?
ved akut opstået sygdom ved sygdom, som ikke kan vente til den praktiserende læge åbner ved akut forværring af i forvejen bestående sygdom ved mindre skaderIndhold hentet fra borger.dk Hvilke oplysninger skal lægevagten have, når jeg ringer?
cpr-nummer
oplysninger om eventuel medicin
din temperatur, hvis du har mistanke om feber Indhold hentet fra borger.dk Hvor kan jeg finde lægevagten? Du skal altid have aftalt en tid hos lægevagten, før du kommer til konsultation.
Lægevagten i Region Hovedstaden
Lægevagten i Region Midtjylland
Lægevagten i Region Nordjylland
Lægevagten i Region Sjælland
Lægevagten i Region Syddanmark
Indhold hentet fra borger.dk